About: Affair   Goto Sponge  NotDistinct  Permalink

An Entity of Type : dbo:Person, within Data Space : dbpedia.org associated with source document(s)
QRcode icon
http://dbpedia.org/describe/?url=http%3A%2F%2Fdbpedia.org%2Fresource%2FAffair

An affair is a sexual relationship, romantic friendship, or passionate attachment between two people without the attached person's significant other knowing.

AttributesValues
rdf:type
rdfs:label
  • Affair
  • Buitenechtelijke relatie
rdfs:comment
  • An affair is a sexual relationship, romantic friendship, or passionate attachment between two people without the attached person's significant other knowing.
  • Een buitenechtelijke relatie (ook wel: affaire, verhouding, bev - afkorting voor buitenechtelijke verhouding - of het verkleinwoord ervan bev'etje) is een situatie waar iemand een liefdesverhouding aangaat met iemand anders dan de echtgenoot, en deze over het algemeen dus bedriegt. Deze, vaak heimelijke, relatie geeft bij de één een adrenalinestoot, omdat hij/zij weet dat ze gesnapt kunnen worden en bij de ander een gevoel van verraad. Vaak is het niets anders dan vreemdgaan, en het is dan ook vaak een reden voor echtscheiding. In sommige landen is een buitenechtelijke relatie dan ook als overspel strafbaar. Een buitenechtelijke relatie hoeft niet altijd bedrog van de echtgenoot (m/v) te zijn, het kan ook zijn dat de echtgenoot met goedvinden op de hoogte is van de buitenechtelijke relatie
rdfs:seeAlso
sameAs
dct:subject
Wikipage page ID
Wikipage revision ID
Link from a Wikipage to another Wikipage
Link from a Wikipage to an external page
foaf:depiction
  • External Image
foaf:isPrimaryTopicOf
thumbnail
prov:wasDerivedFrom
has abstract
  • An affair is a sexual relationship, romantic friendship, or passionate attachment between two people without the attached person's significant other knowing.
  • Een buitenechtelijke relatie (ook wel: affaire, verhouding, bev - afkorting voor buitenechtelijke verhouding - of het verkleinwoord ervan bev'etje) is een situatie waar iemand een liefdesverhouding aangaat met iemand anders dan de echtgenoot, en deze over het algemeen dus bedriegt. Deze, vaak heimelijke, relatie geeft bij de één een adrenalinestoot, omdat hij/zij weet dat ze gesnapt kunnen worden en bij de ander een gevoel van verraad. Vaak is het niets anders dan vreemdgaan, en het is dan ook vaak een reden voor echtscheiding. In sommige landen is een buitenechtelijke relatie dan ook als overspel strafbaar. Een buitenechtelijke relatie hoeft niet altijd bedrog van de echtgenoot (m/v) te zijn, het kan ook zijn dat de echtgenoot met goedvinden op de hoogte is van de buitenechtelijke relatie. In veel gevallen bedriegt men niet slechts de echtgenoot, maar ook de ander met wie de affaire wordt aangeknoopt, door te verzwijgen dat men gehuwd is. Wanneer de ander dit wel weet, kan er een zekere hoop bestaan dat de partner uiteindelijk zijn of haar huwelijk zal verbreken en dat de buitenechtelijke relatie een volwaardige relatie of zelfs een nieuw huwelijk wordt.
http://purl.org/voc/vrank#hasRank
http://purl.org/li...ics/gold/hypernym
is Link from a Wikipage to another Wikipage of
Faceted Search & Find service v1.17_git7 as of May 29 2018


Alternative Linked Data Documents: iSPARQL | ODE     Content Formats:       RDF       ODATA       Microdata      About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3229 as of Jul 9 2018, on Linux (i686-generic-linux-glibc25-64), Single-Server Edition (61 GB total memory)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2018 OpenLink Software