About: trumpeter finch   Goto Sponge  NotDistinct  Permalink

An Entity of Type : yago:WikicatBirdsOfWesternSahara, within Data Space : dbpedia.org associated with source document(s)
QRcode icon
http://dbpedia.org/describe/?url=http%3A%2F%2Fdbpedia.org%2Fresource%2FTrumpeter_finch

The trumpeter finch (Bucanetes githagineus) is a small passerine bird in the finch family Fringillidae. This bird breeds in the Canary Islands, across north Africa, and in the Middle East and into central Asia. There is a small European population in southern Spain. Many birds are largely resident, but there is post-breeding dispersal, and some Asian breeders migrate into Pakistan for the winter. In the summer of 2005 there was a notable eruption of this species into northwestern Europe, with several birds reaching as far as England. There are four recognised subspecies:

AttributesValues
rdf:type
rdfs:label
  • Trumpeter finch
  • زمير وردي
  • Wüstengimpel
  • Bucanetes githagineus
  • Roselin githagine
  • Bucanetes githagineus
  • Woestijnvink
  • Gilak pustynny
  • Pintarroxo-trombeteiro
  • Пустынный снегирь
rdfs:comment
  • زمير وردي (الاسم العلمي: Bucanetes githagineus) أو (الاسم العلمي: Rhodopechys githaginea) (بالإنجليزية: Trumpeter Finch) هو طائر ينتمي إلى شرشوريات (فصيلة: Fringillidae).
  • El camachuelo trompetero (Bucanetes githagineus) es una especie de ave paseriforme de la familia Fringillidae propia del Norte de África, Oriente medio y el sureste de la península ibérica. Era el único representante del género Bucanetes hasta 2012, cuando se trasladó al género el camachuelo mongol.
  • Bucanetes githagineus Bucanetes githagineusFichier:Bucanetes githagineus amantum 1.jpg Roselin githagine Nom binominal Bucanetes githagineus(Lichtenstein, 1823) Statut de conservation UICN LC : Préoccupation mineure Le Roselin githagine (Bucanetes githagineus), également appelé Bouvreuil githagine, est une espèce de passereaux de la famille des fringillidés.
  • Der Wüstengimpel (Bucanetes githagineus) oder Wüstentrompeter, ist eine Finkenart, die Wüsten und Halbwüsten südlich des Mittelmeerraums und im Nahen Osten bewohnt. Das teils recht zergliederte Vorkommen reicht von den Kanarischen Inseln bis nach Nordpakistan. In Südspanien gibt es seit einigen Jahrzehnten eine kleine Brutpopulation, und auch östlich des Mittelmeers scheint die Art sich nach Norden auszubreiten. Der Wüstengimpel zeichnet sich durch einen sehr markanten Ruf, ein nasales Trompeten aus, von dem auch der Trivialname Wüstentrompeter herrührt.
  • Il trombettiere (Bucanetes githagineus (Lichtenstein, 1823)) è un uccello della famiglia dei Fringillidi diffuso in Africa e Medio Oriente.
  • O pintarroxo-trombeteiro (Bucanetes githagineus) é uma ave da família Fringillidae. Caracteriza-se pela plumagem com tons de rosa e cinzento e pelo espesso bico rosado.É uma ave característica de zonas desérticas, que se distribui principalmente pelo norte de África, tendo também uma pequena população no extremo sueste de Espanha (Almeria).
  • De woestijnvink (Bucanetes githagineus) is een kleine zangvogel in de familie der vinkachtigen.
  • Gilak pustynny (Bucanetes githagineus) – gatunek małego ptaka z rodziny łuszczakowatych (Fringillidae). Mierzy 12,5 cm, rozpiętość skrzydeł wynosi 25-28 cm. Zamieszkuje suche i kamieniste tereny oraz półpustynie. Na ziemi prawie niedostrzegalny, najłatwiejszy do obserwacji, gdy pije. śpiew podobny do odgłosów wydawanych przez dziecinną trąbkę.
  • Пустынный снегирь или толстоклювый вьюрок (лат. Bucanetes githagineus) — вид птиц рода пустынных снегирей из семейства вьюрковых. Вид включает в себя 4 подвида. Пустынный снегирь живёт на каменистых пустынных склонах гор. Его трудно заметить на фоне низкой растительности, так как окраска птицы сливается с общим серо-жёлтым фоном кустарников и трав. Птицы держатся стайками на земле. Здесь они собирают свой корм — семена и насекомых. Гнездятся пустынные снегири в щелях скал и среди камней .
  • The trumpeter finch (Bucanetes githagineus) is a small passerine bird in the finch family Fringillidae. This bird breeds in the Canary Islands, across north Africa, and in the Middle East and into central Asia. There is a small European population in southern Spain. Many birds are largely resident, but there is post-breeding dispersal, and some Asian breeders migrate into Pakistan for the winter. In the summer of 2005 there was a notable eruption of this species into northwestern Europe, with several birds reaching as far as England. There are four recognised subspecies:
sameAs
dct:subject
Wikipage page ID
Wikipage revision ID
Link from a Wikipage to another Wikipage
Link from a Wikipage to an external page
foaf:name
  • Trumpeter finch
foaf:depiction
  • External Image
foaf:isPrimaryTopicOf
thumbnail
Faceted Search & Find service v1.15_git71 as of Dec 07 2017


Alternative Linked Data Documents: iSPARQL | ODE     Content Formats:       RDF       ODATA       Microdata      About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3224 as of Sep 5 2017, on Linux (i686-generic-linux-glibc212-64), Single-Server Edition (61 GB total memory)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2017 OpenLink Software