About: Houses for Visiting Mathematicians     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : yago:WikicatBuildingsAndStructuresInCoventry, within Data Space : dbpedia.org associated with source document(s)

The Houses for Visiting Mathematicians (also known as the Mathematics Research Centre houses) are a set of five houses and two flats, built for academics attending mathematical conferences at the University of Warwick. The buildings are Grade II* listed and were built between 1968 and 1969 to the design of architect William Howell and were opened in June of that year by then Vice-Chancellor Jack Butterworth, Sir Christopher Zeeman and William Howell. Their construction was supported by a £50,000 grant from the Nuffield Foundation. In 1970, they received the RIBA Architecture Award.

AttributesValues
rdf:type
rdfs:label
  • Houses for Visiting Mathematicians
rdfs:comment
  • The Houses for Visiting Mathematicians (also known as the Mathematics Research Centre houses) are a set of five houses and two flats, built for academics attending mathematical conferences at the University of Warwick. The buildings are Grade II* listed and were built between 1968 and 1969 to the design of architect William Howell and were opened in June of that year by then Vice-Chancellor Jack Butterworth, Sir Christopher Zeeman and William Howell. Their construction was supported by a £50,000 grant from the Nuffield Foundation. In 1970, they received the RIBA Architecture Award.
sameAs
dct:subject
Wikipage page ID
Wikipage revision ID
Link from a Wikipage to another Wikipage
foaf:name
  • Houses for Visiting Mathematicians
foaf:depiction
  • External Image
foaf:isPrimaryTopicOf
thumbnail
prov:wasDerivedFrom
has abstract
  • The Houses for Visiting Mathematicians (also known as the Mathematics Research Centre houses) are a set of five houses and two flats, built for academics attending mathematical conferences at the University of Warwick. The buildings are Grade II* listed and were built between 1968 and 1969 to the design of architect William Howell and were opened in June of that year by then Vice-Chancellor Jack Butterworth, Sir Christopher Zeeman and William Howell. Their construction was supported by a £50,000 grant from the Nuffield Foundation. In 1970, they received the RIBA Architecture Award. The houses comprise a combined living room/kitchen and large study bedroom on the ground floor, and smaller study bedrooms and a bathroom on the first floor. The curved walls of the downstairs study are lined with blackboards, built to the specification that they should be high enough for the mathematician to work but also "low enough for small children to use the bottom bit."
award
building end date
  • 1969
building start date
  • 1968
country
location
architecture firm
  • Howell, Killick, Partridge and Amis
architect
  • William Howell
Caption
  • One of the houses, located on Warwick University's Gibbet Hill campus
coordinates display
  • inline,title
iso region
  • GB-COV
Latitude
Longitude
http://purl.org/voc/vrank#hasRank
http://purl.org/li...ics/gold/hypernym
is Link from a Wikipage to another Wikipage of
is name of
is foaf:primaryTopic of
Faceted Search & Find service v1.17_git39 as of Aug 09 2019


Alternative Linked Data Documents: PivotViewer | iSPARQL | ODE     Content Formats:       RDF       ODATA       Microdata      About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3232 as of Aug 9 2019, on Linux (x86_64-generic-linux-glibc25), Single-Server Edition (61 GB total memory)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2019 OpenLink Software